Web Analytics Made Easy - Statcounter

گاهی از این والدین می‌پرسم تا به حال چندنفر از شما تاریخ تولدتان را پرسیده‌اند و تا به حال چقدر این تاریخ تولد رند که می‌خواهید فرزندتان هم در آن تاریخ متولد بشود روی زندگی شما، موفقیتتان تاثر داشته؟

به گزارش مشرق، آن دسته از والدینی که به دنبال به دنیا آوردن نوزاد خود در یک تاریخ رند یا انتخابی هستند، وضعیتشان همیشه اینطور نیست که بخواهند بچه را زودتر از تاریخ واقعی زایمان به دنیا بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کمال تعجب برخی از والدین از پزشکان درخواست دارند که بچه را بیش از زمان معین در شکم مادر نگه دارند و جلوی زایمان را بگیرند تا تاریخ مدنظرشان فرا برسد. والدینی که تصور می‌کنند چون فرزندشان در زایمان قبلی در تاریخ معینی به دنیا آمده پس می‌توانند صبر کنند و در نهایت فرزند بعدی را هم در همان تاریخ به دنیا بیاورند. بدون توجه به اینکه درحالی که شرایط زایمان اول لزوما با زایمان دوم یکسان نیست  و ممکن است شرایط کاملا متفاوت رقم بخورد.

ببینید: فیلم/ سزارین‌های لاکچری

آخرین تاریخ رند قرن یعنی نهم آذر ۱۳۹۹، دوباره بهانه‌ای شده تا به یک معضل قدیمی اما همچنان فراگیر بپردازیم. زایمان در تاریخ‌های رند و فانتزی که تجربه نشان داده در این روزها بخشهای زایمان بیمارستان‌ها شلوغ‌ترین و پردرخواست‌ترین روزهای خود را به آمار بالای زایمان سزارین سپری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: "شلاق" مادر در ۹/۹/۹۹ !

اما آیا همه آنهایی که علی‌رغم هشدارهای سابق هنوز هم قصد دارند نهم آذرماه ۱۳۹۹ سرنوشت جنین خود را به دست یک عدد تقویمی بسپارند، همه چیز را درباره عوارض یک زایمان زودتر و یا دیرتر از موعد می‌دانند؟

در این مصاحبه دکتر معصومه فضائلی, متخصص زنان و زایمان از عوارض بی‌شمار زایمان‌های خارج از موعد و ریسکی که برخی والدین با فرستادن کودکان خود به بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان، برای او رقم می‌زند، گفته است.

موعد طبیعی زایمان، چه برای زایمان طبیعی و چه سزارین چه هفته‌ای از بارداری است؟

بین ۳۹هفته تا ۴۱هفته (۴۰هفته و شش روز) موعد طبیعی زایمان یا در اصطلاح پزشکی term است. قبل از ۳۹هفته زایمان زودتر از موعد یا preterm و بعد از آن زایمان دیرتر از موعد یا postterm است.  

هم زایمان زودتر از موعد و هم دیرتر از موعد عوارض و خطرات خاص خودش را دارد.

اگر نوزادی زودتر از ۳۹هفته به دنیا بیاید چه آسیب‌هایی متوجه اوست؟

نوزادانی که بین هفته‌های ۳۶تا ۳۸ به دنیا بیایند نارس هستند و احتمال تجربه آسیبهای ناشی از نارسی درباره آنها وجود دارد. حتی تحقیقاتی هست که نشان می‌دهد برخی مرگ‌ها که در سال اول زندگی برای نوزادان اتفاق می‌افتد؛ ناشی از نارس بودن در زمان تولد و زایمان‌های پیش از موعد است. هر چقدر هم زایمان زودتر از ۳۷هفته اتفاق بیفتد این عوراض بیشتر خواهد شد. در واقع به تعداد هفته‌هایی که جنین زودتر متولد می‌شود، آسیبهای ناشی از نارسی هم بیشتر خواهد شد.

متاسفانه باید بگویم این روزها زایمان انتخابی قبل از ۳۹هفته و با دخالت پزشکی بسیار زیاد شده است. بخشی از این زایمان‌ها به خاطر اصرار به انجام عمل سزارین انجام می‌شود و بخشی دیگر همین ماجرای تاریخ‌های رند تولد یا همزمانی تاریخ تولد نوزاد با والدین، سالگرد ازدواج، دیگر بچه‌های خانواده و... است. به همین میزان انتقال نوزاد بعد از تولد NICU، افزایش مداخلات پزشکی و مامایی، بالا رفتن میزان سزارین‌ها به عنوان یک عمل جراحی جایگزین نه اصلی، هم بالا رفته است.

پس یعنی اگر نوزادی بین ۳۹و ۴۱هفته با دخالت پزشکی متولد بشود مشکلی نخواهد داشت؟

درست است که این هفته‌ها موعد طبیعی زایمان است؛ اما اگر دردهای زایمانی و انقباضات رحمی شروع نشده باشد، مادر نمی‌تواند زایمان طبیعی داشته باشد. چون دهانه رحم هنوز بسته است. در نتیجه مادر باید سزارین بشود. و سزارین به عنوان یک عمل جراحی جایگزین برای زایمان طبیعی که در آن شکم و رحم برش داده می‌شود عوارض زیاد دیگری دارد. عوارضی مثل عوارض عمومی یک عمل جراحی؛ چسبندگی رحم و یا بیشتر شدن احتمال سزارین برای زایمان‌های بعدی.

بنابراین ما به عنوان پزشک و متخصص زنان و زایمان به مادران حتی در بین هفته‌های ۳۹ و ۴۱ هم توصیه می‌کنیم برای شروع دردهای زایمانی صبر کنند.

زایمان بعد از ۴۱هفته چه عوارضی به دنبال دارد؟

زایمان دیرتر از موعد یا postterm می‌تواند ظاهر نوزاد را تغییر بدهد. ممکن است باعث نارسایی جفت و کم شدن مایع دور جنین بشود. ممکن است جنین مکونیوم( مدفوع) دفع کند که خطر عفونت و مرگ وی را به دنبال دارد. مجموع این عوامل به علاوه وزن نوزاد که ممکن است خیلی بالا برود،  امکان زایمان طبیعی را کم می‌کند و احتمال سزارین و ابتلای مادر به عوارض سزارین را بالا می‌برد.

آیا زایمان خارج از موعد، ممکن است در بزرگسالی هم برای کودک مشکلاتی به دنبال داشته باشد؟

وقتی جنین نارس متولد می‌شود، وارد NICU می‌شود. قرار گرفتن نوزاد در NICU اگر به دلیل کامل نبودن ریه باشد می‌تواند در بزرگسالی فرد را دچار حساسیت‌های ریوی و احتمال ابتلا به آسم و آلرژی کند. همچنین ممکن است هم در کودکی و هم در بزرگسالی مشکلات گوارشی و تغذیه‌ای ایجاد بشود. این نوزادن چون تغذیه خوبی ندارند ممکن است دچار مشکلات غددی هم بشوند. و یا به خاطر همین موضوع تغذیه دچار «هیپوگلیسی» یعنی پایین افتادن قند خون بشوند و در بزرگسالی مقاومت نسبت به انسولین پیدا کنند.

زردی نوزادی که در NICU بستری می‌شود ممکن است در آینده او را دچار عدم رشد کافی، مشکلات کلیوی؛ عدم تعادل آب و الکترولیت و نقص سیستم ایمنی بدن کند. عدم تعادل آب و الکترولیک در کودکی می‌تواند باعث ابتلای فرد به بیماری فشارخون در بزرگسالی بشود.

کم‌خونی، خونریزی‌های داخل مغزی که منجر به تشنج می‌شود، دریافت اکسیژن پایینتر که بهره هوشی را در بزرگسالی تحت تاثیر قرار می‌دهد و بسیاری از دیگر از امراض در واقع یک پروسه نارسایی است که ممکن است برای نوزادی که وارد NICU می‌شود اتفاق بیفتد و همه سیستم‌های بدن او را در کودکی و بزرگسالی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

تا به حال والدینی بوده‌اند که از شما درخواست زایمان در یک تاریخ انتخابی را داشته باشد؟ چه‌طور آنها را منصرف کرده‌اید؟

واقعیت این است که والدین بسیاری تا به حال از من این درخواست را داشته‌اند. من سعی می‌کنم وقت بگذارم با آنها صحبت کنم. خیلی از اوقات هم این صحبت کردن نتیجه داده و مادر و پدر با شنیدن عوارضی که ممکن است به فرزندشان تحمیل بشود، از زایمان در آن تاریخ انتخابی و خاص پشیمان شده‌اند.

من به این افراد تاکید می‌کنم که خود بچه، سلامت او و سلامت مادر خیلی مهمتر از یک تاریخ است. ما وقتی یک بچه را می‌بینیم اول از همه به رشد عادی او مثل حرف زدن، حرکات و واکنش‌ها و هوش او توجه می‌کنیم. احتمالا هیچوقت هم روز و ماه تولد او را نخواهیم پرسید. در واقع آنچه از سلامتی کودک برای والدین و اطرافیان مهم است خیلی با ارزش‌تر از تاریخ تولدی است که به جز در شناسنامه و پر کردن فرم‌های اداری به درد کار دیگری نمی‌خورد.

گاهی از این والدین می‌پرسم تا به حال چندنفر از شما تاریخ تولدتان را پرسیده‌اند و تا به حال چقدر این تاریخ تولد رند که می‌خواهید فرزندتان هم در آن تاریخ متولد بشود روی زندگی شما، موفقیتتان و احساس خوشبختی شما تاثیر گذاشته است؟ قطعا سلامت ویژگی است که روی همه اینها فاکتورها اثر می‌گذارد. پس چرا باید آن را فدای یک عدد تقویمی بکنیم؟

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا شهید محسن فخری زاده زایمان کودک والدین نوزاد مادر خانواده زایمان لاکچری سزارین عوارض بیماری سلامت مشرق قند خون انسولین آسم دیرتر از موعد زایمان زودتر زایمان طبیعی تاریخ تولد زایمان ها تا به حال هفته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۴۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- محمد حسین عابدی: کرایه تاکسی‌های درون شهری و حمل و نقل شهری در استان سمنان افزایش خواهد یافت این موضوعی است که مسئولان ارشد استانی نیز آن را تائید کرده و تنها منتظر ابلاغ آن هستیم تا افزایش ۴۵ درصدی کرایه‌ها اعمال شود.

خبر این افزایش قیمت اما واکنش‌های مختلفی را در جامعه به دنبال داشته است، اکثر مردم عقیده دارند که افزایش قیمت کرایه تاکسی درون شهری به افزایش قیمت تاکسی‌های اینترنتی، حمل و نقل عمومی، حتی بار و کرایه ناوگان حمل کالا هم تأثیرگذار خواهد بود پس کالاها هم گران‌تر می‌شود.

برای مثال برخی مردم عقیده دارند که اگر کرایه‌ها بالا برود، قطعاً کرایه محصولات تولیدی کارخانه‌ها و مغازه‌ها هم افزایش یافته و در نتیجه قیمت‌ها بالا می‌رود اما از سوی دیگر رانندگان تاکسی عقیده دارند که سال گذشته افزایش قیمت‌ها به درستی انجام نشده و آنها برای ارتزاق باید کرایه‌ها را بیشتر کنند وگرنه با شرایط امروز به سختی می‌توانند زندگی کنند.

تاکسی‌ها خستگی خود را به رخ شهر می‌کشند

یک راننده تاکسی در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به شرایط حاکم بر تورم و گرانی اقلام می‌گوید: مردم افزایش ۴۵ درصدی قیمت کرایه تاکسی را می‌بینند اما نمی‌گویند که دو سال است قیمت کرایه تاکسی ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده در صورتی که در همین دو سال اقلام و کالاهایی که ما برای خانه و خودرویمان می‌خریم دو برابر شده است.

محمد جمشیدی با بیان اینکه مشکلات رانندگان تاکسی فراوان است، ابراز کرد: مردم این سوال را جواب بدهند که یک قطعه ساده خودرو دو سال قبل چقدر بود و امروز چقدر است؟ کرایه تاکسی بعد از سه سال می‌خواهد ۴۵ درصد افزایش یابد آیا تورم همین حالا زیر ۴۵ درصد است؟

وی با بیان اینکه اگر تورم را ۴۵ درصد حساب کنیم که آمار اعلامی مسئولان و بانک مرکزی است چطور من با کمتر از این میزان بتوانم زندگی ام را بچرخانم؟ ما همان گوشت و مرغی را می‌خریم که مردم می‌خرند، من شخصاً هیچ ماهی نشده که بیش از ۱۲ میلیون تومان درآمد داشته باشم آن هم در صورتی که یک دانشجوی دانشگاه آزاد و یک دختر دم بخت دارم و ماهی دو و نیم میلیون تومان هم هزینه بیمه و قسط می‌دهم لذا با ۹ و نیم میلیون تومان زندگی می‌کنم چه کسی می‌تواند اینگونه زندگی کند؟

حق داریم کرایه‌ها را بیشتر کنیم

یک راننده تاکسی دیگر در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه همه هزینه‌ها از دو سال قبل تا کنون بیش از سه الی چهار برابر شده اما کرایه تاکسی قرار است ۴۰ درصد بیشتر شود، گفت: هیچ وقت کرایه‌ها متناسب با تورم و هزینه‌های زندگی نبوده و شرایط زندگی رانندگان تاکسی روز به روز بدتر شده است.

تیموری با بیان اینکه دست کم هشت همکارم در همین دو سال اخیر تاکسی را رها کرده‌اند، افزود: دو نفر در تاکسی اینترنتی کار می‌کنند و بقیه هم اصلاً شغل خودشان را عوض کرده‌اند چرا که شرایط زندگی برایشان دشوار شده است و نمی‌توان با این هزینه‌ها زندگی را با رانندگی تاکسی چرخاند.

وی با بیان اینکه در سه سال اخیر یک بار کرایه‌های تاکسی افزایش یافت و این دومین بار است، افزود: همین حالا هم افزایش کرایه تاکسی‌ها از تورم کمتر است و یعنی با همه این افزایش‌ها بازهم ما از تورم عقب خواهیم بود لذا اگر کسی فکر می‌کند که با این افزایش کرایه‌ها زندگی ما خیلی تغییر می‌کند حاضر هستم به صورت امتحانی یک ماه سوئیچ تاکسی خودم را به او بدهم هر میزان درآمد داشت برای خودش بردارد.

شرایط سخت‌تر می‌شود

مردم اما عقیده دارند که این شرایط زندگی را برایشان سخت‌تر هم می‌کند، برخی مردم بر این تصور هستند که اگر کرایه‌ها افزایش یابد خواه ناخواه دیگر اقلام هم افزایش قیمت خواهد داشت چرا که کسبه و عرضه کنندگان خدمات و کالاها و … همه چیز را در گرو کرایه حمل و نقل می‌بینند. هرچند مسئولان تاکید کرده‌اند که این افزایش تنها برای تاکسی درون شهری و مینی بوس و اتوبوس است.

یک شهروند نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه افزایش قیمت کرایه تاکسی‌ها توجیه ندارد چرا که همین حالا هم کرایه تاکسی‌ها بسیار گران است، تاکید کرد: دو هزار و ۵۰۰ تومان کرایه در یک مسیر دو هزار متری همین حالا هم زیاد است حال بخواهیم آن را چهار هزار تومان کنیم دیگر کسی سوار تاکسی نخواهد شد.

محسن کریمی با بیان اینکه سوال ما اینجا است که مگر در یک سال اخیر سوخت گران شده است که کرایه افزایش یابد، بیان کرد: درست است که لوازم اتومبیل شامل روغن، دیسک و صفحه و لنت و … گران شده و باید کرایه‌ها هم بیشتر شود اما چرا دولت به سمت ثبات قیمت لوازم یدکی نمی‌رود و راحت ترین راه یعنی افزایش کرایه‌ها را اعمال می‌کند.

دردسرهای گرانی و کاهش کیفیت خدمات

یک شهروند دیگر در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه چه کسی تضمین می‌کند که این افزایش کرایه‌ها به افزایش اقلام مصرفی خانوار منتهی نشود؟ گفت: امروز کسبه دنبال بهانه‌ای می‌گردند تا گران کنند و یکی از بهانه‌های آنها هم همیشه حمل و نقل است.

وی با بیان اینکه مسئولان اگر کرایه تاکسی‌ها را گران می‌کنند، حداقل کیفیت ارائه خدمات حمل و نقل را هم افزایش دهند، افزود: کمترین حق مردم این است که اگر کرایه بیشتر می‌شود حداقل امکانات و خدمات هم بهتر شوند.

مردم ناراضی هستند

یک نکته مهمی که در کلام تقریباً اکثر مردم استان سمنان وجود دارد همین ارائه کیفی خدمات حمل و نقل است برای مثال از دیرباز تاکسی‌ها در خیابان‌های استان سمنان تنها مسیرهای مستقیم را می‌روند و در خیابان‌های مجاور هیچ تاکسی تردد نمی‌کند به عبارت دیگر شما اگر بخواهید در استان سمنان با تاکسی جابه جا شوید تنها باید در خیابان‌های اصلی دنبال تاکسی بگردید این رویه‌ای است که متأسفانه رانندگان تاکسی رقم زده و به یک سنت هم بدل کرده‌اند.

یک شهروند شاهرودی در گفت وگو با خبرنگار مهر، می‌گوید: اگر کرایه‌ها هر زمان که تاکسی داران بخواهند افزایش یابد و شورای شهر و مدیریت شهری هم آن را مصوب و فرمانداری هم ابلاغ کند، چرا کیفیت خدمات رسانی تاکسی‌ها بهتر نمی‌شود؟ برای مثال در قانون آمده که نفر اولی که در تاکسی می‌نشیند مسیر را مشخص می‌کند اما تاکسی‌ها تا ظرفیت خود را تکمیل نکنند راه نمی‌افتند این موضوع سبب معطلی مسافران در مبدا می‌شود و هر کس در میانه راه بخواهد سوار تاکسی شود شانسی نخواهد داشت زیرا همه تاکسی‌ها پر هستند.

محمد حسین محمودی می‌افزاید: یا در مثال دیگر برخی شهرک‌های اقماری هستند که به خصوص در شاهرود و سمنان شاهد آنها هستیم تاکسی‌ها به جای سرویس دهی به این اماکن از مردم تقاضای دو برابر کرایه برای بازگشت را هم می‌کنند چرا که حدس می‌زنند از راه برگشت مسافری نباشد! در صورتی که تمام اینها نارضایتی‌های شدید را از تاکسی ران‌ها در بین مردم ایجاد کرده است.

وی می‌گوید: ما در استان سمنان هنوز تاکسی‌های پیکان سفید و آبی داریم که برای سه دهه قبل هستند برخی این تاکسی‌ها بوی بسیار بدی دارند و فضای آلوده‌ای دارند و هنوز هم از چرخه خارج نمی‌شومد واقعاً مردم حق دارند از مسئولان بخواهند که کیفیت ارائه خدمات بهتر شود. امروز بیش از یک سوم تاکسی‌های استان سمنان آر دی، پیکان و یا پرایدهای سه دهه قبل هستند که حتی در آنها بسته نمی‌شود لذا باید این موضوع به مردم پاسخ داده شود.

افزایش به تصویب رسیده است

اما رویه این افزایش قیمت‌ها چیست و قرار است افزایش کرایه‌ها چقدر باشد؟ معاون عمرانی استاندار سمنان در گفت وگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه شوراهای شهر پیشنهاد افزایش کرایه‌ها را داده و در صحن مصوب می‌کنند سپس به فرمانداری ارجاع داده تا کمیته انطباق مصوبات شورا با قوانین آن را مصوب کند سپس این موضوع ابلاغ و قانونی می‌شود، گفت: برای سال جدید در شهرهای استان افزایش کرایه بین ۴۰ تا ۴۵ درصد مصوب شده است.

محمد حمیدی با بیان اینکه معیار افزایش نرخ کرایه‌ها در واقع مصوبه شورای شهرها است اما وزارت کشور هم مبتنی بر مسافت، شلوغی و زمان و … معیاری را مشخص و ابلاغ کرده که در قیمت گذاری لحاظ شود، افزود: همه نقاط شهر و در همه مسیرها این افزایش قیمت یکسان نبوده و بستگی به عوامل مختلف در تغییر است.

احتمال می‌رود که از هفته آتی شاهد اجرایی شدن مصوبه گران شدن ۴۰ الی ۴۵ درصد قیمت کرایه تاکسی‌ها و حمل و نقل درون شهری باشیم موضوعی که استانداری سمنان نیز آن را تائید کرده و تنها زمان ابلاغ آن مشخص نیست.

کد خبر 6090716

دیگر خبرها

  • اطلاعیه جدید سازمان سنجش درباره آزمون مقطع دکتری ۱۴۰۳
  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • زایمان سزارین در گیلان همچنان پیشتاز است
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد
  • «در پا به ماه» نسخه نپیچیدیم بچه‌دار شوید/ تولد ۲۰ نوزاد را دیدیم
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • محمد اسماعیلی در مرحله نیمه نهایی حذف شد
  • دومینوی آسیب‌ها با میکاپ دختربچه‌ها
  • شاید باور نکنید اما نوشیدن جوش شیرین این خواص را دارد!